Hvordan koordinere utvikling av vindparkutvikling og miljøvern?

Kjernetips: I prosessen med vindkraftutbygging er det nødvendig å planlegge veier og ruter på en rimelig måte, og etablere og forbedre tilsynssystemet.

Wind Power Network News: Long Island Wind Power ga plass for trekkfugler.Med demontering av vindturbiner er miljøverninnsatsen dypt forankret i folkets hjerter.Vindturbinene som ble fjernet denne gangen befinner seg i Long Island National Nature Reserve.Driften av generatorsettene har skadet det økologiske miljøet i reservatet, og har alvorlig påvirket balansen mellom arter, spesielt habitat, migrasjon og levemiljø for fugler.De siste årene, med den kraftige utbyggingen av vindkraft i det sentrale og sørlige Kina, har forholdet mellom vindkraft og miljø fått mer og mer omfattende oppmerksomhet.Så hva er virkningene av vindkraft på miljøet?

1. Vindkraftens påvirkning på miljøet Vindkraftens påvirkning på miljøet kan deles inn i to stadier: byggeperiode og driftsperiode, som kan analyseres ut fra aspektene økologisk miljø, akustisk miljø, vannmiljø, atmosfærisk miljø , og fast avfall.I prosessen med vindkraftutbygging er det nødvendig å rasjonelt planlegge veier og ruter, etablere et forsvarlig tilsynssystem, oppnå sivilisert konstruksjon og implementere miljøverntiltak i henhold til miljøverngodkjenninger, for å redusere virkningen av vindkraftutbygging på det økologiske miljøet til et kontrollerbart nivå.Gjør vegetasjonsrestaureringsarbeidet så snart som mulig.

2. Hvordan unngå risikoen for miljøvern til prosjektet i tidlig utbygging av vindkraft

1. Gjør en god jobb med områdevalg og implementering på et tidlig stadium.

Verneområdet kan generelt deles inn i kjerneområde, forsøksområde og bufferområde etter området.Plasseringen av vindparken bør unngå kjerneområdet og forsøksområdet til naturreservatet.Hvorvidt bufferområdet er tilgjengelig bør baseres på godkjenningsuttalelsen fra den lokale miljøvernavdelingen.Stedsvalget til vindparken bør oppfylle de lokale kravene til arealbruk.

2. Plassering av vifter, ruteplanlegging, veiplanlegging og plassering av boosterstasjoner må alle oppfylle kravene til miljøvern.

De viktigste miljøvernmålene for vindparker inkluderer generelt: konsentrerte boligområder innenfor et visst område rundt prosjektområdet, vern av kulturminner, naturskjønne steder, vannkilder og økologisk sensitive punkter, etc. Undersøk i prosessen med utbygging av vindkraftverk. miljøvernmålene og markere dem, og redusere påvirkningen på miljøet ved å vurdere sikker avstand i designprosessen for vindkraftverk.

Ved å integrere vindkraftens miljøgevinster og iverksette miljøverntiltak i vindkraftutbyggingen kan miljøbelastningen holdes innenfor et kontrollerbart område.


Innleggstid: 26. mars 2022