Hvordan fungerer vindturbiner?

Vindturbiner har flere utvendig synlige deler.Følgende er disse eksternt synlige komponentene:

(1) Tårn

En av de mest bemerkelsesverdige komponentene i en vindturbin er det høye tårnet.Det folk vanligvis ser er en tårnvindmølle med en høyde på mer enn 200 fot.Og dette tar ikke hensyn til høyden på bladet.Høyden på vindturbinbladene kan enkelt legge til ytterligere 100 fot til den totale høyden på vindturbinen basert på tårnet.

Det er en stige på tårnet for vedlikeholdspersonell for å komme inn på toppen av turbinen, og en høyspentkabel er installert og lagt på tårnet for å overføre elektrisiteten som genereres av generatoren på toppen av turbinen til basen.

(2) Motorrom

På toppen av tårnet vil folk gå inn i motorrommet, som er et strømlinjeformet skall som inneholder de indre komponentene i vindturbinen.Hytta ser ut som en firkantet boks og er plassert på toppen av tårnet.

Nacellen gir beskyttelse for viktige interne komponenter i vindturbinen.Disse komponentene vil inkludere generatorer, girkasser og lavhastighets- og høyhastighetsaksler.

(3) Blad/rotor

Uten tvil er den mest iøynefallende komponenten i en vindturbin bladene.Lengden på vindturbinblader kan overstige 100 fot, og det er ofte funnet at tre blader er installert på kommersielle vindturbiner for å danne en rotor.

Bladene til vindturbiner er aerodynamisk utformet slik at de lettere kan bruke vindenergi.Når vinden blåser, vil vindturbinbladene begynne å rotere, og gir den kinetiske energien som trengs for å generere elektrisitet i generatoren.


Innleggstid: 24. november 2021